Lagarde: Scaderea pretului petrolului nu imbunatateste perspectivele economice

Vineri, 16 Ianuarie 2015, ora 09:47
1300 citiri
Lagarde: Scaderea pretului petrolului nu imbunatateste perspectivele economice
Foto: csmonitor.com

Economia mondiala se confrunta cu factori adversi puternici, in pofida scaderii preturilor petrolului si a cresterii mai rapide a economiei Statelor Unite, a avertizat joi directorul general al FMI, Christine Lagarde, transmite MarketWatch.

Lagarde a spus, intr-un discurs la Washington, ca multe tari inca au de suferit din cauza ritmului lent de dezvoltare, a somajului ridicat si a datoriilor excesive, si a cerut bancilor centrale sa adopte masuri de relaxare a politicilor monetare, transmite Mediafax.

Ea cere si guvernelor sa ia masuri fiscale sau reforme care stimuleaza cresterea economica si crearea de locuri de munca, cum ar fi proiectele de lucrari publice.

"Anul 2015 trebuie sa fie unul al actiunii", a spus Lagarde.

Declinul preturilor petrolului ofera posibilitatea cresterii taxelor in sectorul energiei, reducerii subventiilor acordate companiile energetice si folosirea fondurilor obtinute pentru sustinerea persoanelor defavorizate, a adaugat Sefa FMI.

Fondul Monetar International va publica saptamana viitoare estimari revizuite privind perspectivele economiei mondiale.

Banca Mondiala a redus in aceasta saptamana previziunile referitoare la economia globala, anticipand pentru acest an o crestere de 3%, in loc de ritmul de 3,4% anticipat in iunie 2014, din cauza perspectivelor dezamagitoare din zona euro, Japonia si unele state emergente, care anuleaza efectul pozitiv al scaderii preturilor petrolului.

#economia mondiala factori adversi puternici, #lagarde fmi , #Stiri International