Lava unui vulcan in eruptie in Hawaii se apropie de zone locuite VIDEO

Marti, 28 Octombrie 2014, ora 09:18
1238 citiri
Lava unui vulcan in eruptie in Hawaii se apropie de zone locuite VIDEO
www.agenda.ro

Lava unui vulcan aflat in eruptie pe Insula Hawaii, cea mai importanta a arhipelagului cu acelasi nume, a ajuns la doar cativa metri de case, au anuntat luni autoritatile in timp ce rezidentii amenintati erau evacuati

Scurgerea de lava a vulcanului Kilauea ameninta de cateva saptamani zone locuite si se afla la cel putin o suta de metri de o casa, luni, avansand cu aproximativ noua metri pe ora, potrivit Mediafax.

"Din cauza localizarii, directiei si inaintarii actuale a lavei, rezidentii fac obiectul unor masuri de evacuare", a anuntat politia comitatului Hawaii.

Lava, care arde totul in calea sa, a avansat cu aproximativ 250 de metri in ultimele 24 de ore catre orasul Pahoa, in estul insulei, au adaugat autoritatile.

Primarul comitatului Hawaii, Billy Kenoi, a instituit stare de urgenta luna trecuta, cand lava a ajuns la cel putin 1,6 kilometri de zona rezidentiala Ka'ohe Homesteads.

Saptamana trecuta, guvernatorul statului Hawaii, Neil Abercrombie, a cerut recunoasterea situatiei de catastrofa din partea administratiei americane, cu scopul de a spori masurile luate de serviciile de urgenta.

Scurgerea de lava ameninta, de asemenea, un drum principal, iar 900 de copii vor fi stramutati, potrivit Biroului guvernatorului Abercrombie.

Insula Hawaii, adesea denumita si Marea Insula, este cea mai mare dintre cele opt principale insule care formeaza acest stat american din Oceanul Pacific, un arhipelag care numara 137 de insule in total.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lava vulvan eruptie Hawaii, #vulcan Insula Hawaii zone locuite , #Stiri International