Lavrov, despre lista-neagra a Rusiei: "Sunt chiar jenat sa explic"

Luni, 01 Iunie 2015, ora 15:38
1049 citiri
Lavrov, despre lista-neagra a Rusiei: "Sunt chiar jenat sa explic"

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a denuntat luni "absurditatea" indignarii manifestate de tari ale Uniunii Europene fata de lista neagra a Moscovei ce interzice accesul in Rusia pentru 89 de personalitati europene, relateaza France Presse si RIA Novosti.

"Sunt chiar jenat sa explic absurditatea unei astfel de logici", a declarat seful diplomatiei ruse, intr-o conferinta de presa, adaugand ca aceste interdictii vizeaza personalitati care au "sustinut activ lovitura de stat" in Ucraina, asa cum numeste Moscova schimbarea de regim produsa in februarie 2014 la Kiev.

Lavrov a estimat ca masurile decretate de Moscova sunt "proportionale si chiar de mai mica amploare fata de sanctiunile unilaterale ale UE". "Aceste sanctiuni vizeaza personalitati care au sprijinit in mod activ lovitura de stat, in urma careia rusii din Ucraina au suferit persecutii si discriminari", a adaugat el.

Kremlinul s-a declarat anterior surprins de reactia in urma publicarii listei cu personalitati ...citeste mai departe despre "Lavrov, despre lista-neagra a Rusiei: "Sunt chiar jenat sa explic"" pe Ziare.com

#Lavrov lista neagra Rusia, #Lavrov aprecieri lista neagra Rusia UE , #Stiri International