Lavrov: Rusia este ingrijorata de tentativa Occidentului de a impune valorile pseudo-liberale

Joi, 30 Noiembrie 2017, ora 12:45
926 citiri

Moscova este ingrijorata de incercarea Occidentului de a inlocui valorile umane universale cu unele pseudo-liberale si de exportul agresiv al acestor valori in pofida rezistentei manifestate de alte natiuni, a declarat Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe.

"Suntem ingrijorati de politica mai multor state occidentale de substituire a valorilor umane universale cu cele pseudo-liberale, si nu doar la ei acasa", a afirmat oficialul rus, intr-un interviu pentru cotidianul italian Libero, citat de agentia Tass.

"Incercarile lor de a le exporta in mod agresiv nu se opresc niciodata si astfel de tentative sunt intampinate cu o rezistenta din ce in ce mai mare din partea altor natiuni care doresc sa-si pastreze stilul de viata, identitatea lor nationala. Suntem increzatori ca solidaritatea comunitatii mondiale ar trebui sa se bazeze pe idealurile traditionale comune tuturor religiilor si culturilor majore ale lumii ", a adaugat oficialul de la Moscova.

"Rusia, cladita de-a lungul istoriei pe baza coexistentei pasnice a culturilor, a religiilor si a nationalitatilor, acorda o mare importanta consolidarii societatii in jurul unor valori spirituale si morale durabile", a mai afirmat Lavrov.

"Nu incercam niciodata sa impunem nimic nimanui, niciodata nu invatam pe nimeni cum sa traiasca. Respectam dreptul natiunilor lumii de a decide cu privire la modelul sistemului lor politic si socio-economic", a subliniat seful diplomatiei ruse. ...citeste mai departe despre "Lavrov: Rusia este ingrijorata de tentativa Occidentului de a impune valorile pseudo-liberale" pe Ziare.com

#Rusia ingrijorari Occident, #Serghei Lavrov , #Stiri International