Le Pen promite suspendarea Schengen daca ajunge presedintele Frantei

Miercuri, 12 Aprilie 2017, ora 07:40
2711 citiri
Le Pen promite suspendarea Schengen daca ajunge presedintele Frantei
Foto: Facebook/Marine Le Pen

Candidata extremei drepte la prezidentialele din Franta, Marine Le Pen, a afirmat marti ca doreste sa suspende acordul Schengen de libera circulatie in interiorul UE si sa ii expulzeze pe strainii cu probleme aflati in atentia autoritatilor, in termen de "doua luni", daca va fi aleasa.

Intr-o inregistrare video prezentand pe site-ul sau cele zece masuri prioritare in cazul victoriei la alegerile din mai, presedintel Frontului National (FN), in prezent pe primul loc in sondaje in fata centristului Emmanuel Macron, promite, de asemenea, un referendum pentru a modifica organizarea institutiilor, transmite AFP.

Ea se obliga printre altele sa instaureze prin aceasta stratagema principiul "prioritatii nationale", "apararii identitatii noastre ca popor si a patrimoniului nostru istoric si cultural", precum si "reducerea numarului de deputati si senatori".

In domeniul economic si social, Marine Le Pen prevede "sa reduca cu 10% primele trei transe de impozit pe venit" si sa introduca pensionarea la 60 de ani, pentru francezii cu vechime in munca de 40 de ani.

Pe planul securitatii nationale, pe langa suspendarea acordului Schengen, restabilirea controalelor la frontiera si expulzarea strainilor sub observatie pentru radicalizare, ea doreste sa li se retraga cetatenia binationalilor care au fost "dovediti ca avand legaturi cu jihadismul".

Citeste si Prima dezbatere TV cu toti candidatii la presedintia Frantei: Le Pen a iesit cam sifonataMarine Le Pen si-a inceput campania pentru presedintie: Frexit, renuntarea la euro, impozite mai mici, viata grea pentru strainiAlegeri in Franta: Savantul care a prezis victoria lui Trump arata cum ar putea castiga Le Pen ...citeste mai departe despre "Le Pen promite suspendarea Schengen daca ajunge presedintele Frantei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Marine Le Pen suspendare Schengen , #Stiri International