Lectia greceasca a iresponsabilitatii. Care precedent o fi mai rau?

Luni, 29 Iunie 2015, ora 06:45
899 citiri

Morala tragediei contemporane a Greciei nu cred ca este in primul rand responsabilitatea. Nu numai a conducatorilor, ci a poporului insusi.

Grecii nu fac astazi decat sa suporte consecinta votului pe care l-au dat la ultimele alegeri parlamentare cand au creditat masiv promisiunile lui Alexis Tsipras. Care promisiuni? In esenta ca vor reusi sa pacaleasca Occidentul cu stergerea datoriilor si redresare fara niciun sacrificiu intern.

Adica relansarea pe banii altora, pentru ca orice datorie neachitata de adevaratul debitor, de cel care a mancat banii aceia, este platita de altcineva, care nu beneficiat in niciun fel de ei. Intotdeauna cineva plateste. Adica grecii au creditat masiv necinstea.

Toate sondajele arata ca grecii nu vor sa paraseasca UE si nici zona euro, dar vor sa ramana in conditiile lor. Adica sa traiasca la fel ca nemtii si muncind ca ei.

Unii poate au crezut sincer ca va merge pur si simplu. Altii, cei mai multi cred eu, au mizat pe ceea ce probabil a mizat ...citeste mai departe despre "Lectia greceasca a iresponsabilitatii. Care precedent o fi mai rau?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Grexit UE euro, #Grecia zona euro, #Grecia datorii creditori, #grecia incapacitate plata , #Stiri International