Legea antiterorism din Germania incalca dreptul la intimitate

Miercuri, 20 Aprilie 2016, ora 15:25
1038 citiri
Legea antiterorism din Germania incalca dreptul la intimitate
Foto: Arhiva Ziare.com

Curtea Constitutionala a Germaniei a decis ca unele aspecte ale legii antiterorism, introduse in 2009, sunt neconstitutionale si incalca dreptul la intimitate.

Legea permite Politiei federale (BKA) sa instaleze echipamente de supraveghere in locuinte, sa monitorizeze convorbirile telefonice si sa instaleze programe informatice speciale in computerele suspectilor de terorism, pentru a avea acces la istoricul email-urilor si al mesageriei, relateaza miercuri DPA.

Nemtii spun ca nu se tem de terorism, desi se asteapta la atentate in Germania

Vicepresedintele Curtii, judecatorul Ferdinand Kirchhof, a declarat ca teoretic legea respecta Constitutia, dar a adaugat ca ea a fost folosita de Politie pentru a desfasura "interventii disproportionate" cu cateva ocazii. Legea va trebui sa fie modificata pana in iunie 2018.

Cazul a fost adus in atentia Curtii Constitutionale de un grup de politicieni social-democrati, liberali si ecologisti care sustin ca puterile acordate BKA incalca ...citeste mai departe despre "Legea antiterorism din Germania incalca dreptul la intimitate" pe Ziare.com

#lege antiterorism Germania neconstitutionala, #antiterorism drept intimitate , #Stiri International