Legea privind referendumul de independenta din Catalonia a fost declarata nula de Curtea Constitutionala din Spania

Marti, 17 Octombrie 2017, ora 16:56
960 citiri
Legea privind referendumul de independenta din Catalonia a fost declarata nula de Curtea Constitutionala din Spania
Foto: Arhiva Pixabay

Curtea Constitutionala a Spaniei a declarat nula legea din 6 septembrie in baza careia autoritatile catalane au organizat referendumul de independenta, a comunicat marti un purtator de cuvant al instantei.

Parlamentul catalan a votat pe 6 septembrie, cu majoritatea formata de partidele proindependenta, legea ce prevedea organizarea unui referendum de autodeterminare in aceasta regiune a Spaniei, deschizand o grava criza cu Madridul, aminteste Reuters.

Curtea Constitutionala a suspendat intr-o prima faza legea referendumului, pentru a-i examina legalitatea, insa guvernul catalan a ignorat decizia Curtii, organizand pe 1 octombrie scrutinul.

Ce a urmat a aruncat Catalonia intr-o criza fara precedent. Peste 90% dintre cei care au votat s-au aratat pentru independenta regiunii. Iar in discursul din Parlament al lui Carles Puigdemont, acesta a evitat sa spuna clar daca declara independenta regiunii, aratandu-se insa deschis la dialog. Prin urmare, guvernul central i-a cerut socoteala, avertizandu-l sa dea un raspuns. Acesta a venit, printr-o scrisoare, dar a fost considerat, din nou, ambiguu, asa ca termenul a fost prelungit pana joi. ...citeste mai departe despre "Legea privind referendumul de independenta din Catalonia a fost declarata nula de Curtea Constitutionala din Spania" pe Ziare.com

#Curtea Cobstitutionala Spania lege referendum nula, #lege referendum Catalonia nula , #Stiri International