Lehman Brothers a cheltuit pe avocati si consilieri 640 de milioane de dolari

Duminica, 21 Februarie 2010, ora 22:56
1437 citiri
Lehman Brothers a cheltuit pe avocati si consilieri 640 de milioane de dolari

Lehman Brothers Holdings, banca americana de investitii aflata in lichidare dupa prabusirea din 2008, a platit 641,9 milioane de dolari avocatilor si altor consilieri in cele 16 luni care au trecut de la declararea falimentului, transmite Bloomberg.

Cel mai mare beneficiar este firma Alvarez & Marsal, specializata in restructurari, care a desemnat si actualul director general executiv al Lehman Brothers, Bryan Marsal.

Alvarez & Marsal a incasat 233 milioane de dolari din septembrie 2008 pana in ianuarie 2010 , sub forma unor comisioane de "management interimar", potrivit documentelor transmise Securities and Exchange Commission, comisia de reglementare a valorilor mobiliare din Statele Unite.

Gotshal & Manges, din New York, a incasat totodata 149,5 milioane de dolari pentru rolul de principala casa de avocatura care se ocupa de falimentul Lehman Brothers, iar Milbank Teed Hadley & McCloy a primit 42,4 milioane de dolari pentru consilierea comitetului de creditori ai bancii.

Lehman Brothers era a patra mare banca de investitii din lume la momentul falimentului, cu o traditie de circa 150 de ani. Grupul financiar s-a prabusit in septembrie 2008, cu active de 639 miliarde de dolari.

Printre creditori se numara grupul financiar elvetian UBS, echipa de fotbal american The New York Giants si Abu Dhabi Investment Authority, fondul suveran al emiratului Abu Dhabi. Totodata, la faliment sunt expusi creditori individuali al Lehman, care au investit in obligatiunile companiei. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#banca, #brothers, #lehman, #lichidare , #Stiri International