Letonia a trecut la euro de la 1 ianuarie - este cel de-al 18-lea membru al zonei euro

Miercuri, 01 Ianuarie 2014, ora 15:24
1191 citiri
Letonia a trecut la euro de la 1 ianuarie - este cel de-al 18-lea membru al zonei euro
Foto: ftalphaville.ft.com

Letonia trece oficial la moneda unica europeana de la 1 ianuarie, insa latul leton va circula in paralel cu euro timp de doua saptamani pentru a permite o retragere progresiva de pe piata a monedei nationale.

Intrarea Letoniei in zona euro la 15 ani de la lansarea monedei unice face ca aceasta sa numere 18 state, cu o populatie de 333 de milioane de locuitori.

"Sunt incantat sa urez bun venit Letoniei drept cel de al 18-lea membru al zonei euro. Este un eveniment major, nu numai pentru Letonia, ci si pentru zona euro insasi, care ramane stabila, atractiva si deschisa pentru noi membri.

Pentru Letonia, acesta este rezultatul unor eforturi impresionante si a determinarii ferme a autoritatilor si a poporului leton. Multumita acestor eforturi, depuse dupa o criza economica profunda, Letonia va intra in zona euro mai puternica ca oricand. In numele Comisiei Europene si al meu personal, ii transmit cele mai sincere felicitari Letoniei si cele mai bune dorinte de viitor", a declarat ...citeste mai departe despre "Letonia a trecut la euro de la 1 ianuarie - este cel de-al 18-lea membru al zonei euro" pe Ziare.com

#Letonia euro 2014, #state membre zona euro , #Stiri International