Liberal-democratii, "decimati" in alegeri, in urma intrarii la guvernare alaturi de Cameron

Vineri, 08 Mai 2015, ora 14:35
837 citiri

Liberal-democratii ies "decimati" din alegerile legislative de joi, platind astfel un pret dur atat pentru ca au intrat la guvernare alaturi de conservatorii lui David Cameron, cat si pentru propriile renuntari.

Liderul lor Nick Clegg si-a salvat mandatul in circumscriptia din Sheffield, in nordul Angliei, comenteaza AFP in pagina electronica.

Insa secretarul de stat pentru Energie Ed Davey, prezentat ca succesorul sau, si l-a pierdut, la fel ca ministrul in exercitiu al Comertului Vince Cable, fostul ministru al Trezoreriei Danny Alexander, veteranul Lib-Dem Simon Hughes, deputat de 32 de ani, sau Charles Kennedy, ales de 30 de ani si seful partidului in perioada 1999-2006.

In total, presa britanica preconizeaza ca partidul are sa obtina opt mandate, de sase ori mai putine decat la scrutinul precedent, in 2010.

Acesta ar fi cel mai slab rezultat din ultimii 20 de ani, la un dupa ce liberal-democratii au pierdut, in alegerile europene, zece dintre cele 11 mandate pe care le ...citeste mai departe despre "Liberal-democratii, "decimati" in alegeri, in urma intrarii la guvernare alaturi de Cameron" pe Ziare.com

#alegeri Marea Britanie, #democrati alegeri Marea Britanie , #Stiri International