Lider politic moldovean: Limba de stat este moldoveneasca, rusa trebuie predata in scoli

Vineri, 30 Mai 2014, ora 14:15
918 citiri
Lider politic moldovean: Limba de stat este moldoveneasca, rusa trebuie predata in scoli
Foto: R News

Liderul Partidului Democrat (PDM) din Republica Moldova, Marian Lupu, a declarat ca limba moldoveneasca este limba de stat in tara vecina si ca limba rusa trebuie sa fie predata in mod obligatoriu in scoli.

Potrivit acestuia, notiunea de "limba romana" este propagata excesiv, ceea ce ar afecta dreptul cetatenilor de a-si alege identitatea, transmite televiziunea TV 7, citata de agentia Agentia IPN.

"Vedem inscriptii pe garduri, pe pereti si in foarte multe blocuri inscriptii: Moldoveni, deci, romani. Vorbesc romaneste, deci sunt roman. Ma deranjeaza acest lucru, fiindca deja acest lucru este de aspect ideologic. Eu vad deja o miscare in 3 etape. Este o presiune ideologica. Prima etapa este limba. Dupa care, daca suntem toti romani, teoria a doua state romanesti. Si se incheie cu ultima etapa, daca sunt doua state romanesti pentru ce trebuie sa fie doua state.

Marian Lupu: Aderarea R. Moldova la ...citeste mai departe despre "Lider politic moldovean: Limba de stat este moldoveneasca, rusa trebuie predata obligatoriu in scoli" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Marian Lupu limba moldoveneasca, #Marian Lupu limba rusa scoli, #Marian Lupu PDM limba Moldova , #Stiri International