Lituania ridica un gard lung de 130 de kilometri la granita cu Rusia

Luni, 05 Iunie 2017, ora 20:03
1068 citiri
Lituania ridica un gard lung de 130 de kilometri la granita cu Rusia
Foto: Google Maps

Lituania a inceput ridicarea unui gard la granita cu Rusia, in zona exclavei Kaliningrad, in tentativa de a reduce contrabanda si migratia ilegala si de a consolida frontiera externa a Uniunii Europene, relateaza site-ul agentiei The Associated Press.

Luni au fost demarate lucrarile de constructie pentru primul segment al gardului metalic de 130 de kilometri, in orasul Ramoniskiai. La ceremonie a participat ministrul lituanian de Interne, Eimutis Misiunas.

Instalarea va fi completata cu sisteme de supraveghere electronica si drone. Proiectul va costa in total aproximativ 3,6 milioane de euro si va fi finalizat pana la sfarsitul acestui an.

Gardul, inalt de doi metri, va trece prin doua districte lituaniene catre raul Nemunas, care este o bariera naturala intre tara baltica si Kaliningrad - unde se afla o baza navala rusa la Marea Baltica.

NATO a decis consolidarea prezentei militare in Europa de Est, inclusiv in tarile baltice. Alianta Nord-Atlantica a precizat ca vrea sa fie pregatita pentru infruntarea provocarilor din partea Rusiei, iar prezenta militara in Lituania are un caracter absolut defensiv.

Presedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, a declarat ca tara sa "are nevoie de toate mijloacele necesare pentru aparare si descurajare". ...citeste mai departe despre "Lituania ridica un gard lung de 130 de kilometri la granita cu Rusia" pe Ziare.com

#Lituania gard Rusia, #Lituania Kaliningrad , #Stiri International