Lituania si-a facut un oras de carton pentru antrenamentele militarilor, de frica Rusiei

Miercuri, 31 August 2016, ora 10:17
3184 citiri
Lituania si-a facut un oras de carton pentru antrenamentele militarilor, de frica Rusiei
Foto: site Ministerul Apararii din Lituania

Lituania a inaugurat marti un oras de carton care va fi teren de antrenament militar amenajat pentru ca armata sa exerseze gherila urbana, in contextul in care intreaga regiune se teme de Rusia.

Orasul de carton care se intinde pe 15 hectare este dotat cu o scoala, un stadion, un centru comercial, 26 de cladiri cu doua etaje, o biserica si un comisariat de politie, scrie AFP.

"Noile conditii de antrenament vor ajuta trupele noastre sa isi apere mai bine tara si sa descurajeze dusmanul", a declarat presei ministrul lituanian al Apararii, Juozas Olekas.

Pe drumul de acces, un panou rutier indica numele orasului - Vilnius, de la numele capitalei acestei tari baltice cu trei milioane de locuitori, membra a Uniunii Europene si NATO.

Este primul teren de antrenament de acest tip din tarile baltice si va fi folosit, de asemenea, de tarile aliate Lituaniei.

Costul amenajarilor se ridica la cinci milioane de euro.

Cea mai mare dintre cele trei tari baltice - ...citeste mai departe despre "Lituania si-a facut un oras de carton pentru antrenamentele militarilor, de frica Rusiei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Lituania oras carton armata, #trupe armata Lituania , #Stiri International