Juncker a prezentat 5 scenarii pentru viitorul UE: Nu sunt un dictator, dar imi place sa spun lucrurilor pe nume

Miercuri, 01 Martie 2017, ora 16:55
1110 citiri
Juncker a prezentat 5 scenarii pentru viitorul UE: Nu sunt un dictator, dar imi place sa spun lucrurilor pe nume
Foto: Facebook/Jean-Claude Juncker

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a prezentat miercuri, in Parlamentul European, 5 scenarii pentru viitorul UE.

Propunerile Comisiei Europene pentru viitorul UE vor fi cuprinse intr-un document numit "Carta Alba". Europarlamentarii dezbat pe marginea documentului pana la ora 24.00, anunta un comunicat al PE remis Ziare.com.

Cele cinci scenarii de lucru "nu sunt exhaustive si nici nu se exclud unul pe altul", anunta Comisia Europeana intr-un comunicat:

1. Continuarea actualei directii - Cele 27 de state UE se vor concentra pe implementarea agendei de reforma in spiritul Comisiei Europene conduse de Jean-Claude Juncker si a Declaratiei de la Bratislava.

2. Nimic altceva in afara pietei unice - Cele 27 de state membre transfera treptat accentul pe piata unica.

3. Cei care vor mai mult sa contribuie mai mult - UE continua ca in prezent, dar, in plus, le permite statelor membre sa aiba actiuni suplimentare in anumite zone de cooperare, precum apararea, securitatea interna si dezvoltarea sociala. In functie de intentie, una ori mai multe aliante se pot configura in zone diferite zone politice.

4. Mai putin, dar mai eficient - UE27 se concentreaza pe rezultate mai bune si mai rapide in domenii politice specifice, reducand eforturile unde exista perceptia ca activitatile nu au valoarea scontata. Atentia si resursele limitate se concentreaza pe anumite zone politice.

5. Mult mai mult impreuna - Statele membre decid sa aloce structurilor comune mai multe atributii, resurse si putere decizionala. Deciziile se iau mai rapid la nivel european si sunt implementate mai repede.

Iata ce au avut de spus europarlamentarii romani despre planul lui Juncker:

Planul lui Juncker privind Europa cu doua viteze: Europarlamentarii romani spun ca ar putea sa distruga UE si fac apel la Iohannis

Europa cu doua viteze: Cristian Preda ii critica pe europarlamentarii romani care n-au facut nimic impotriva planului Juncker, dar acum il condamna

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, principalele declaratii ale lui Jean-Claude Juncker:

- Nu am dorit sa prezint opiniile definite ale Comisiei, desi este la moda. Nu am vrut sa dau ordine executive, ordonante de urgenta. Cetatenii sunt cei care trebuie sa se pronunte. Comisia nu e cea care dicteaza, ea vrea sa asculte celelalte voci inainte sa se pronunte.

- Nu sunt un dictator, dar imi place sa spun lucrurilor pe nume.

- Imi dau seama ca exista deceptii printre cei care voiau s ...citeste mai departe despre "Juncker a prezentat 5 scenarii pentru viitorul UE: Nu sunt un dictator, dar imi place sa spun lucrurilor pe nume" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Europa cu doua viteze, #Europa cu doua viteze Juncker, #plan Juncker Europa , #Stiri International