Lloyds concediaza 985 de angajati

Joi, 23 Aprilie 2009, ora 15:09
1273 citiri
Lloyds concediaza 985 de angajati

Grupul bancar Lloyds, in care guvernul britanic detine o participatie de 43%, va concedia 985 de angajati, a anuntat sindicatul Unite pe pagina sa de internet, potrivit Reuters.

"Faptul ca 985 de angajati vor fi disponibilizati va duce la incertitudine pentru toti cei care lucreaza in cadrul grupului", declarat un oficial Unite, Rob MacGregor.

Oficialul a spus ca Unite exercita presiuni asupra Lloyds pentru a se asigura ca reprezentantii bancii se consulta cu sindicatul, inainte de a lua orice decizie care afecteaza angajatii.

Reprezentantii Lloyds nu au fost disponibili imediat pentru comentarii.

La sfarsitul lunii februarie, Lloyds Banking Group a afisat pierderi de 10 miliarde lire sterline (14,28 miliarde dolari) in 2008 si a anuntat ca nu a finalizat planul pentru depunerea unor active in valoare de miliarde de lire sterline intr-o schema guvernamentala de asigurari.

Marea Britanie ar putea prelua pana la 77% din Lloyds Banking Group, dupa incheierea unui acord ce presupune ca ii va acoperi pierderile inregistrate de active riscante in valoare de 260 miliarde lire sterline (370 miliarde dolari).

#Lloyds, #angajati, #banci, #salariati , #Stiri International