Locul unde femeile candideaza la alegeri ca "sotia lui..." sau "sora lui..."

Marti, 13 Septembrie 2016, ora 13:45
1047 citiri
Locul unde femeile candideaza la alegeri ca "sotia lui..." sau "sora lui..."
Foto: captura video Twitter/HonorDiariesAr

Femeile care candideaza la alegerile locale din teritoriile palestiniene Cisiordania si Fasia Gaza au demarat un protest pe retelele sociale, din cauza ca numele lor au fost excluse din materialele electorale.

La alegerile pentru consiliile municipale din peste 400 de orase din Palestina candideaza inclusiv femei, insa, in unele zone, numele lor ar fost eliminate de pe afisele de campanie si inlocuite cu expresii precum "sotia lui..." sau "sora lui...", relateaza The Independent.

Aceasta miscare a provocat revolta pe retelele sociale, mesajele fiind insotite de hashtagul in araba #Numele noastre nu trebuie acoperite. Numeroase femei au scris pe Twitter si Facebook ca sunt mandre sa isi asocieze numele cu realizarile lor sau ale mamelor, surorilor si fiicelor sale. La fel au procedat si multi barbati.

"Numele noastre nu sunt niste simpli termeni, numele noastre se refera la identitatea noastra", a notat Sumaya al-Mashharawi, activista pentru drepturile femeilor.

لوائح ...citeste mai departe despre "Locul unde femeile candideaza la alegeri ca "sotia lui..." sau "sora lui..."" pe Ziare.com

#femei Palestina nume, #candidate Palestina eliminat nume , #Stiri International