Lovitura de stat esuata in Turcia: 43 de jurnalisti arestati - mandate de retinere pentru peste 100

Duminica, 14 August 2016, ora 21:30
985 citiri
Lovitura de stat esuata in Turcia: 43 de jurnalisti arestati - mandate de retinere pentru peste 100
Foto: Arhiva/Ziare.com

Platforma pentru Jurnalism Independent (P24) sustine ca autoritatile turce au arestat 43 de jurnalisti in ancheta privind lovitura de stat esuata din noaptea de 15-16 iulie si au emis mandate de retinere pentru alti peste o suta de ziaristi.

La zece zile dupa lovitura de stat esuata, procurorii au emis mandate de arestare pe numele a zeci de jurnalisti, acuzati de legaturi cu miscarea clericului Fethullah Gulen.

Intre timp, 43 de angajati ai postului de televiziune TRT au fost retinuti pe 11 august. Printre jurnalistii retinuti se numara inclusiv prezentatorii postului de televiziune.

Pe langa arestarea si retinerea unui numar ridicat de jurnalisti, autoritatile turce au emis o interdictie de calatorie pentru toti angajatii institutiilor de presa din intreaga tara.

Circa 74.562 de pasapoarte au fost anulate ca parte a investigatiei privind lovitura de stat esuata, iar 200 de jurnalisti au primit interdictie de a intra in cladirea legislativului turc.

Peste 81.000 de ...citeste mai departe despre "Lovitura de stat esuata in Turcia: 43 de jurnalisti arestati - mandate de retinere pentru peste 100" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#jurnalisti arestati Turcia puci, #lovitura stat esuata Turcia arestari, #presa Turcia puci, #arestari Turcia puci , #Stiri International