Lui Trump i se cere din Israel sa mute Ambasada SUA la Ierusalim, asa cum a promis in campanie

Luni, 14 Noiembrie 2016, ora 21:11
835 citiri
Lui Trump i se cere din Israel sa mute Ambasada SUA la Ierusalim, asa cum a promis in campanie
Foto: Facebook/Donald Trump

In timpul campaniei electorale, Donald Trump a promis sa recunoasca Ierusalimul drept capitala nedivizata a Israelului, o miscare ce ar schimba politica externa pe care SUA au avut-o decenii intregi in aceasta privinta.

Acum ca Trump este presedinte-ales, politicienii de dreapta din Israel s-au aratat incantati si i-au cerut republicanului sa mute Ambasada americana de la Tel Aviv la Ierusalim, de indata ce preia mandatul, noteaza CNN.

Ministrul Educatiei din Israel, Naftali Bennet, care este si liderul unui partid de dreapta, a spus ca victoria lui Trump va permite tarii sale sa ingroape pe deplin notiunea de stat palestinian.

"Aceasta este pozitia presedintelui-ales (al SUA - n.red.), dupa cum este scris in platforma sa, si ar trebui sa fie politica noastra, simpla si clara. Era unui stat palestinian s-a terminat", a declarat Bennet.

Trump nu este primul candidat care promite sa mute ambasada, ...citeste mai departe despre "Lui Trump i se cere din Israel sa mute Ambasada SUA la Ierusalim, asa cum a promis in campanie" pe Ziare.com

#Trump muta ambasada Ierusalim, #ambasada SUA Ierusalim , #Stiri International