Lumea, un adevarat butoi cu pulbere - care tara are cea mai mare putere militara, in prezent?

Sambata, 12 Iulie 2014, ora 11:47
1270 citiri
Lumea, un adevarat butoi cu pulbere - care tara are cea mai mare putere militara, in prezent?
Foto: ingeniouspress

Lumea este in prezent un adevarat butoi cu pulbere in Orientul Mijlociu, Ucraina sau in Marea Chinei de Sud, iar bugetele pentru cheltuielile militare sunt exorbitante.

In topul celor mai puternice forte militare din lume se afla Statele Unite, Rusia si China.

Pentru evaluarea fortelor militare din intreaga lume s-a intocmit un clasament bazat pe mai mult de 50 de factori, precum bugetul militar general, fortele disponibile si arsenalul militar, de catre Global Firepower Index, potrivit Business Insider.

Topul celor mai mari puteri militare

Statele Unite conduc in acest clasament, avand cheltuieli militare care ajung la 615 de miliarde de dolari. China este cea mai apropiata de SUA in aceasta privinta, cu aproape 130 de miliarde de dolari, iar Rusia este a treia cu 88 de miliarde de dolari.

1. Statele Unite

Potrivit International Peace Research Institute din Stockholm (SIPRI), Statele Unite si-au redus bugetul Apararii cu 7,8%, ca urmare a ...citeste mai departe despre "Lumea, un adevarat butoi cu pulbere - care tara are cea mai mare putere militara, in prezent?" pe Ziare.com

#cele mai puternice puteri militare, #top forte militare lume, #top state bugete militare, #clasament tari cheltuieli militare , #Stiri International