Luminile Turnului Eiffel vor fi stinse in memoria victimelor atentatului din Rusia, dupa o polemica online

Marti, 04 Aprilie 2017, ora 21:25
758 citiri
Luminile Turnului Eiffel vor fi stinse in memoria victimelor atentatului din Rusia, dupa o polemica online
Foto: Arhiva Ziare.com

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a anuntat marti ca luminile de la Turnul Eiffel vor fi stinse la miezul noptii (01:00 ora Romaniei), in memoria victimelor atentatului de la Sankt Petersburg, dupa ce pe retelele de socializare a izbucnit o adevarata polemica.

Utilizatorii retelelor de socializare au criticat faptul ca luminile Turnului Eiffel au ramas aprinse pe tot parcursul noptii de luni spre marti, in pofida atentatului din Rusia. Oamenii au atras atentia ca, dupa atacurile de Bruxelles si de la Londra, primarul Parisului a decis sa le aduca un omagiu victimelor chiar in seara faptelor, relateaza Le Parisien.

In aceste conditii, primarul capitalei franceze a anuntat marti dupa-amiaza, pe Twitter, ca Turnul Eiffel va fi lasat in intuneric la miezul noptii de marti spre miercuri.

Ce soir, a minuit, #Paris eteindra @LaTourEiffel en hommage aux victimes de l'attentat de #SaintPetersbourg. #NousSommesUnis pic.twitter.com/kxq28wOIoo- Anne Hidalgo (@Anne_Hidalgo) April 4, 2017

Citeste mai multe despre atacul din Rusia:

Atac terorist la metroul din Sankt Petersburg: Bilantul exploziei creste la 11 morti si 45 de raniti (Foto&Video)Liderii lumii, alaturi de Rusia dupa atentatul de la Sankt Petersburg: Merkel condamna "actul barbar", Trump e ingrozitExplozie la metroul din Sankt Petersburg: A fost identificat presupusul atacator. Este din KirgizstanCreste bilantul exploziei de la metroul din Sankt Petersburg: 14 oameni au murit, 49 sunt in spital

Un omagiu similar a fost adus victimelor atacului de luna trecuta, de la Londra, in timp ce dupa atentatele de la Bruxelles, Turnul a fost iluminat in culorile drapelului belgian.

"Nu este vorba de nicio polemica. Pur si simplu este vorba de un interval de timp necesar din punct de vedere tehnic de cand exista certitudinea privind originea atacului pana cand poate fi stins Turnul Eiffel. Este foarte simplu", a explicat Primaria Parisului.

In aceasta vara, cel mai inalt monument din Europa de Vest a fost stins dupa atentatul de pe aeroportul din Istanbul abia la doua zile dupa fapte. ...citeste mai departe despre "Luminile Turnului Eiffel vor fi stinse in memoria victimelor atentatului din Rusia, dupa o polemica online" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lumini stinse Eiffel atentat Petersburg , #Stiri International