Lupta din umbra impotriva lui Trump si Putin

Sambata, 25 Februarie 2017, ora 13:47
1068 citiri
Lupta din umbra impotriva lui Trump si Putin
Foto: Kremlin

In aceasta perioada, lumea s-a intors in logica Razboiului Rece.

Decesul brusc al ambasadorului rus acreditat la ONU, Vitali Churkin, la varsta de 65 de ani, a declansat o avalansa de teorii conspirationiste.

Nici oficialii americani si nici cei rusi nu au facut declaratii despre acest subiect. In prezent, autoritatile din New York desfasoara o ancheta amanuntita pentru a stabili cu exactitate cauza decesului.

O sursa locala din politie a declarat pentru agentia Reuters ca, dupa primele cercetari, nu exista suspiciuni ca ar fi fost un deces provocat, cel mai probabil, ambasadorul a murit in urma unui stop cardiac.

Vitali Churkin a fost un diplomat de cariera, acreditat la ONU din 2006 si care a sustinut in repetate randuri politica expansionista promovata de Vladimir Putin.

Era un soldat credincios si e greu de presupus ca a fost eliminat in urma unui complot realizat de o parte sau de alta.

Oricum ar fi, decesul unui oficial de rang inalt rus a provocat incordare in ambele tabere aflate deja in coliziune de mai multe luni.

Foto: Hepta.ro - Vitali Churkin, ambasadorul rus la ONU, a decedat subit cu o zi inainte de a implini 65 de ani

Arestari misterioase la Moscova

Dar, in spatele usilor inchise, confruntarea dintre agentiile de informatii americane si aliatii lor din Europa si tabara FSB condusa de Vladimir Putin se infrunta in continuare pe tema atacurilor cibernetice si furtului de documente din serverele Partidului Democrat in timpul campaniei electorale pentru presedintia SUA.

In raportul comunitatii de informatii americane, prezentat presedintelui Barack Obama, document publicat integral de New York Times, se face referire la faptul ca agentii de informatii rusi ar fi reusit sa sustraga informatii si de la Partidul Republican, dar care nu au fost folosite in campania electorala.

In luna decembrie, Serghei Mihailov, adjunct al Centrului pentru Securitatea Informatiilor din FSB (serviciul rus de informatii), a fost arestat de catre autoritatile ruse, a scris Novaya Gazeta, care a spus ca oficialul ar fi fost ridicat dintr-o conferinta cu agenti FSB, in timp ce tinea un discurs, fiindu-i tras un sac pe cap si scos rapid din incapere. Informatia a aparut si in publicatia Kommersant.

In luna ianuarie, autoritatile de la Moscova au arestat si un manager al Kaspersky Lab, una dintre cele mai mari companii de antivirusi din lume. Compania a confirmat oficial retinerea directorului Ruslan Stoianov, seful departamentului d ...citeste mai departe despre "Lupta din umbra impotriva lui Trump si Putin" pe Ziare.com

#Vladimir Putin ofiteri FSB, #Donald Trump raport Rusia, #arestari misterioase Moscova , #Stiri International