Lupte politice in Guvernul britanic: Theresa May ar vrea sa-l demita pe Boris Johnson ca sa nu-i ia locul

Duminica, 08 Octombrie 2017, ora 19:29
913 citiri
Lupte politice in Guvernul britanic: Theresa May ar vrea sa-l demita pe Boris Johnson ca sa nu-i ia locul
Foto: Arhiva Facebook/Boris Johnson

Premierul britanic Theresa May l-ar putea demite pe ministrul de Externe Boris Johnson, vazut ca un rival important, intr-o remaniere guvernamentala menita "a-i reafirma autoritatea" dupa criticile recente.

Theresa May "intentioneaza sa-si reafirme autoritatea printr-o remaniere guvernamentala in care este pregatita sa il demita pe Boris Johnson" dupa reuniunea Consiliului European de la 19-20 octombrie, a relatat The Sunday Times.

Intrebata despre viitorul rol al lui Johnson si posibila promovare a unor membri tineri ai Partidului Conservator printr-o remaniere, Theresa May a declarat pentru publicatia citata: "Nu a fost niciodata stilul meu sa ma ascund in fata unei provocari".

"Sunt premier si o parte a sarcinii mele este sa ma asigur ca am intotdeauna cei mai buni oameni in cabinet, sa profit cat mai mult de numeroasele persoane talentate disponibile in partid", a spus May.

"Am un cabinet minunat. Avem o sarcina de indeplinit. Asupra acestui lucru ma concentrez", a adaugat ea.

The Guardian a relatat ca membri ai Partidului Conservator si donatori ai formatiunii ii cer lui May sa numeasca "o noua generatie de parlamentari in posturi inalte pentru a aduce un aer proaspat in Partidul Conservator si pentru ca ea sa-si salveze mandatul de premier".

May nu are un viitor pe termen lung ca prim-ministru, dar "isi poate asigura o mostenire de 'resetare a partidului' prin avansarea cu o remaniere ministeriala indrazneata, chiar daca riscanta", au spus surse citate de The Guardian.

In semn de loialitate, Johnson ar fi cerut partidului sa se uneasca in jurul lui May, dupa ce un parlamentar conservator a cerut o noua conducere.

Intr-un comentariu pentru The Sunday Telegraph, el si-a exprimat sprijinul pentru May, pentru ca ea sa continue si sa duca la bun sfarsit Brexit-ul. ...citeste mai departe despre "Lupte politice in Guvernul britanic: Theresa May ar vrea sa-l demita pe Boris Johnson ca sa nu-i ia locul" pe Ziare.com

#Boris Johnson remaniat Theresa May, #lupta politica May Johnson 2017 , #Stiri International