Lupte sangeroase in Siria. Cine bombardeaza tara

Joi, 01 Octombrie 2015, ora 15:16
1103 citiri

Avioanele de lupta ale Rusiei au inceput sa bombardeze, miercuri, provinciile siriene Homs, Hama si Latakia. Interventia Moscovei a urmat unei acumulari militare in vestul tarii si vine in conditiile in care tot mai multe tari sunt implicate in sangerosul conflict care dureaza deja de patru ani si jumatate si a facut milioane de refugiati.

Numai in 2015, teritoriul sirian a fost bombardat de 13 tari. Newsweek a intocmit o lista a celor care bombardeaza si pe cine.

Regimul sirian

Fortele loiale presedintelui Bashar al-Assad ii bombardeaza pe opozantii regimului de la inceputul razboiului civil, in martie 2011. Din iulie pana in august 2015, regimul a lansat peste 2000 de bombe in toata tara.

Suburbia Douma din Damasc, aflata sub controlul opozitiei este intens bombardata, la fel ca si alte bastioane ale opozantilor, in special orasele Alep si Homs. Regimul a pierdut unele zone in fata avansului Statului Islamic, care si-a instituit capitala de facto la Raqqa, si in general ...citeste mai departe despre "Lupte sangeroase in Siria. Cine bombardeaza tara" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Siria bombardamente Rusia, #Siria bombardamente Stat Islamic , #Stiri International