Macedonia, tara care a decis sa-i ajute, nu sa-i goneasca pe imigranti: Niciun refugiat nu e lasat in urma

Joi, 03 Septembrie 2015, ora 10:56
1303 citiri
Macedonia, tara care a decis sa-i ajute, nu sa-i goneasca pe imigranti: Niciun refugiat nu e lasat in urma
Foto: Arhiva Ziare.com

Din cauza pozitiei geografice, Macedonia a fost intotdeauna o zona de tranzit a civilizatiilor intre est si vest, intre nord si sud, insa in ultima perioada a fost lovita de o criza fara precedent, cea a refugiatilor.

Desi aproape niciun imigrant nu isi doreste sa ramana in Macedonia si nu depune cerere de azil in aceasta tara, faptul ca refugiatii ii strabat teritoriul in drumul lor spre o viata mai buna in Europa de Vest le da de furca autoritatilor din mica tara balcanica.

Ziare.com a stat de vorba cu Toni Ristov, un oficial din Macedonia care cunoaste detalii despre "invazia" imigrantilor, care ne-a povestit cum reuseste Guvernul de la Skopje sa tina in frau aceasta criza si care este atitudinea poporului fata de transfugii care strabat tara.

Criza imigrantilor: Doua orase istorice ofera adapost pentru refugiati

Toni Ristov este membru si purtator de cuvant al Partidului DOM (Democratic Renewal of Macedonia) sau Partidul Verde, care face parte din coalitia ...citeste mai departe despre "Macedonia, tara care a decis sa-i ajute, nu sa-i goneasca pe imigranti: Niciun refugiat nu e lasat in urma" pe Ziare.com

#imigranti Macedonia, #criza imigranti Macedonia, #refugiati Macedonia , #Stiri International