Macron, atacat de hackeri: Presei i se cere sa nu preia documentele furate

Sambata, 06 Mai 2017, ora 19:51
1517 citiri
Macron, atacat de hackeri: Presei i se cere sa nu preia documentele furate
Foto: Facebook/Emmanuel Macron

Comisia de Control a campaniei electorale din Franta a cerut sambata presei si cetatenilor sa nu faca public sau sa distribuie continutul documentelor interne ale echipei lui Emmanuel Macron publicate pe retelele de socializare in urma unui "atac informatic".

Distributia materialelor cu o zi inainte de alegeri poate reprezenta o incalcare a legii, precizeaza Comisia intr-un comunicat citat de AFP, potrivit News.ro.

Comisia s-a reunit sambata pentru a "discuta umarile atacului informatic care a vizat echipa de campanie a lui Macron", se arata intr-un comunicat.

Echipa lui Macron acuza ca a fost victima unui atac informatic. Documente interne si mailuri au ajuns pe Internet

"Difuzarea sau redifuzarea unor astfel de date, obtinute fraudulos si care ar fi putut fi, dupa toate aparentele, amestecate cu informatii false, este susceptibila sa intre sub incidenta penala (...) si sa implice responsabilitatea autorilor", a avertizat Comisia.

Echipa de campanie a favoritului la alegerile prezidentiale din Franta, Emmanuel Macron, a anuntat ca a fost tinta unui atac informatic de proportii, in urma caruia au fost publicate online numeroase e-mailuri din campanie, cu o zi si jumatate inainte ca alegatorii sa mearga la urne pentru al doilea tur de scrutin, relateaza Reuters.

Pana la noua gigabiti de date au fost publicate online pe un pofil numit EMLEAKS, pe Pastebin, un site care permite distribuirea anonima de documente.

Deocamdata nu este clar cine este responsabil pentru publicarea datelor si nici daca acestea sunt reale.

Miscarea politica a lui Macron, En Marche!, a confirmat atacul informatic intr-un comunicat.

"Miscarea En Marche! a fost victima unui atac informatic masiv, coordonat, in aceasta seara (vineri - n.red.), care a permis difuzarea pe retelele de socializare a mai multor informatii interne", se arata in comunicat.

Potrivit En Marche!, documentele arata numai functionarea normala a campaniei prezidentiale, insa documentele autentice au fost amestecate pe retelele de socializare cu unele false, pentru a raspandi "indoiala si dezinformarea".

Conform unui cercetator in securitate informatica de la Digital Forensic Research Lab (centrul de reflectie al Consililui Atlantic), Ben Nimmo, analizele initiale sugereaza ca un grup de activisti de alternativa-dreapta din SUA s-a aflat in spatele eforturilor initiale de raspandire a documentelor pe retelele de socializare. Ulterior, acestea au fost preluate si promovate de sustinator ...citeste mai departe despre "Macron, atacat de hackeri: Presei i se cere sa nu preia documentele furate" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#presa hackeri Emmanuel Macron, #atac informatic Emmanuel Macron , #Stiri International