Macron cere Germaniei sa dea mai multi bani Europei

Joi, 13 Iulie 2017, ora 15:04
1158 citiri
Macron cere Germaniei sa dea mai multi bani Europei
Foto: Facebook/Emmanuel Macron

Inainte de intalnirea de joi cu cancelarul german Angela Merkel, presedintele francez, Emmanuel Macron, a facut un apel catre Berlin sa faca mai multe investitii in proiectul european.

Concret, acesta a cerut Germaniei sa participe cu un miliard de euro, bani care sa finanteze proiecte europene din sfera IT si nanotehnologiei, informeaza The Telegraph.

Afirmatia a fost facuta de presedintele francez pentru Ouest-France, inainte de intalnirea cu Merkel de la Paris, intalnire care are loc in timp ce in capitala franceza se afla si presedintele american, Donald Trump.

In cadrul intalnirii de joi, se asteapta ca presedintele francez sa insiste ca Germania sa-si mareasca contributia financiara si militara, pentru a se angaja mai mult in lupta cu jihadistii, sa se alature unei forte regionale anti-jihadiste numite G5 Sahel.

In cadrul campaniei sale electorale, Emmanuel Macron a promis revizuirea blocului comunitar, invoncand o serie de initiative de aprofundare a integrarii europene in domeniul apararii, securitatii si migratiei.

Presedintele francez a propus, de asemenea, si crearea unui ministru de Finante, unui parlament si unui buget comun pentru zona euro, lucru care ar solicita modificari ale tratatelor Uniunii.

Insa cu trei luni inainte de alegerile din Germania, e greu de crezut ca Parisul si Berlinul vor avea timp sa se puna de acord asupra unor subiecte cheie legate de reformele din UE,l mai scrie cotidianul britanic.

Citeste si Macron cere o noua generatie de lideri in Europa, care "si-a pierdut calea"

A.S. ...citeste mai departe despre "Macron cere Germaniei sa dea mai multi bani Europei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Macron bani Germania, #intalnire Macron Merkel , #Stiri International