Macron cere o noua generatie de lideri in Europa, care "si-a pierdut calea"

Luni, 03 Iulie 2017, ora 23:12
964 citiri
Macron cere o noua generatie de lideri in Europa, care "si-a pierdut calea"
Foto: Facebook/ Emmanuel Macron

Presedintele francez Emmanuel Macron a sustinut, luni, un discurs la Palatul Versailles, in care a vorbit despre realitatea europeana. Liderul de la Paris a cerut o noua generatie de lideri in Europa, despre care a afirmat ca si-a pierdut calea.

In timpul discursului de 90 de minute, Macron a propus o revizie generala a guvernului tarii si a promis refacerea unei Europe puternice.

De asemenea, presedintele francez a spus ca tara sa este gata sa se imbarce pe "o cale cu totul noua", dupa ce a fost "pe traseul gresit" pana acum, scrie Daily Express.

"Avem nevoie de o Europa puternica. Dar este slaba in acest moment. Europa suntem noi", a afirmat Macron, adaugand ca "confruntati cu divizari, cu Brexitul, raspunsul de a abandona Europa (...) ar inseamna sa neglijam Europa", cu referire clara la Marea Britanie.

"Sa neglijam Europa inseamna sa renunta la istoria noastra, ceea ce ar slabi Franta. Constructia europeana este slabita de birocratie", a mai spus Macron, precizand ca "este responsabilitatea unei noi generatii de lideri" sa reia "ideea europeana", asa cum a fost la origini.

Totodata, Macron a spus ca este randul Frantei sa preia initiativa in raport cu Europa, el planuind sa o "reconstruiasca".

"Ultimii 10 ani au fost cruzi pentru Europa. Am administrat crize, dar ne-am pierdut calea", a mai afirmat presedintele francez, citat si de Daily Mail. ...citeste mai departe despre "Macron cere o noua generatie de lideri in Europa, care "si-a pierdut calea"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Emmanuel Macron noua generatie lideri, #Macron discurs Parlament francez, #Macron discurs Europa , #Stiri International