Macron promite in primul sau discurs sa apere Franta si Europa: Civilizatia noastra este miza, modul nostru de a trai, de a fi liberi

Duminica, 07 Mai 2017, ora 22:34
1587 citiri

Presedintele-ales al Frantei, Emmanuel Macron, a transmis duminica seara, in discursul sau, un mesaj de unitate intregului popor din Hexagon, dar si Europei.

Macron le-a multumit "din suflet" celor care l-au votat si l-au sustinut. "Voi depune toata energia pentru a fi demn de increderea voastra".

"In pofida dificultatilor cu care ne confruntam de prea mult timp", el a dat asigurari ca nu va ceda.

El a vrut sa transmita "un salut republican adversarei mele" lui Marine Le Pen si a transmis un mesaj electoratului acesteia. "Cunosc, diviziunile natiunii noastre, care i-au impins pe unii la vot extrem, cunosc furia, indoielile, anxietatile pe care o parte dintre voi le-au exprimat", a dat asigurari Macron, dand asigurari ca va depune eforturi sa ii protejeze "pe cei mai fragili" dintre francezi.

El a promis ca va asigura "securitatea", garantand "unitatea natiunii". "Toti impreuna, poporul Frantei, avem indatoriri fata de tara noastra. Suntem mostenitorii unei istorii marete si a unui mesaj umanist maret adresat lumii. Aceasta istorie si acest mesaj trebuie sa le transmitem copiilor nostri. Dar, mai important, trebuie sa le purtam catre viitor si sa le dam o noua seva", a insistat el.

"Voi apara Franta, interesele sale", a promis Macron.

"Voi apara Europa, comunitatea destinelor pe care si-au oferit-o popoarele continentului nostru. Civilizatia noastra este miza, modul nostru de a trai, de a fi liberi, de a ne promova valorile, demersurile comune, sperantele", a mai spus el, spunand ca vrea sa amelioreze "relatia dintre Europa si popoarele care o formeaza".

Intr-un mesaj adresat "popoarelor lumii", el a dat asigurari ca Parisul se va implica in toate provocarile cu care se confrunta omenirea in prezent.

"Franta va fi in prima linie in lupta impotriva terorismului atat pe teritoriul sau, cat si in actiunile internationale. Oricat va dura aceasta lupta, o vom duce, fara a slabi", si-a luat angajamentul presedintele-ales

"Vreau ca aceasta seara sa fie a sperantei si a increderii regasite", a afirmat el.

"Responsabilitatea mea va fi sa unesc toate femeile si toti barbatii dispusi sa infrunte provocarile gigantice care ne asteapta si sa actioneze. O parte dintre aceste provocari sunt sanse", a spus el, oferind ca exemplu informatizarea, demersurile ecologiste sau restartarea Europei. "Altele sunt amenintari, precum terorismul", a adaugat Macron.

"Traiasca Republica, traiasca Franta", si-a incheiat el discursul.

Candidatul En Marc ...citeste mai departe despre "Macron promite in primul sau discurs sa apere Franta si Europa: Civilizatia noastra este miza, modul nostru de a trai, de a fi liberi" pe Ziare.com

#Macron discurs alegeri, #Macron presedinte Franta , #Stiri International