Macron someaza tarile est-europene sa respecte normele statului de drept

Vineri, 26 Octombrie 2018, ora 15:18
1026 citiri
Macron someaza tarile est-europene sa respecte normele statului de drept
Foto: Arhiva Facebook/Emmanuel Macron

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, a somat tarile central si est-europene sa respecte normele statului de drept si sistemul de distribuire a imigrantilor extracomunitari, reiterand ca Uniunea Europeana "nu este supermarket".

Aflat intr-un turneu in Europa Centrala si de Est, Emmanuel Macron a criticat din nou, intr-un interviu acordat unor publicatii din Cehia, Polonia, Slovacia si Ungaria, situatia din aceste tari.

Referindu-se la reformele judiciare din Polonia, Emmanuel Macron a exprimat speranta, conform cotidianului Liberation, ca "Guvernul polonez va face gesturile necesare pentru a raspunde la preocuparile Comisiei Europene si ale statelor partenere".

"Respectarea deciziilor Curtii de Justitie a UE este echivalenta cu apartenenta la UE", a declarat Emmanuel Macron, citat de publicatia EUObserver.

"Situatia statului der drept in Ungaria cunoaste o serie de evolutii preocupante", a subliniat Macron. "Am o relatie buna cu premierul Viktor Orban, pe care il respect personal si ca prim-ministru ales de poporul ungar. Dar o Europa care sfideaza diversitatea de idei si de credinte, independenta Justitiei si a presei, primirea refugiatilor care fug de persecutii politice - acest lucru este o tradare a ceea ce suntem", a insistat Macron. ...citeste mai departe despre "Macron someaza tarile est-europene sa respecte normele statului de drept" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Macron stat de drept Romania , #Stiri International