Macron spune ca anul 2018 va fi decisiv pentru UE si mizeaza pe Germania: Franta nu poate reusi fara o Europa mai puternica

Luni, 01 Ianuarie 2018, ora 21:35
961 citiri
Macron spune ca anul 2018 va fi decisiv pentru UE si mizeaza pe Germania: Franta nu poate reusi fara o Europa mai puternica
Foto: Facebook/ Emmanuel Macron

Presedintele francez Emmanuel Macron a declarat, intr-un mesaj video adresat tarii in ajunul Anului Nou, ca anul 2018 este unul decisiv pentru ca Europa sa isi revina si sa devina mai puternica.

De asemenea, liderul de la Paris a subliniat importanta cooperarii dintre tara sa si Germania pentru intarirea economica a Europei, iar continentul sa devina un lider global pe picior de egalitate cu China si Statele Unite, scrie Bloomberg.

"Europa este buna pentru Franta, iar Franta nu poate reusi fara o Europa mai puternica. Dialogul nostru cu Germania este conditia necesara pentru ca Europa sa mearga inainte", a spus Macron, duminica, intr-un mesaj televizat.

In plus, presedintele Frantei a reiterat apelurile catre europeni sa se implice in alegerile europarlamentare din anul 2019.

Comentariile lui Macron vin dupa cele ale cancelarului german Angela Merkel, care a spus in aceeasi zi ca va colabora cu Franta pentru a tine unita Uniunea Europeana.

Presedintele in varsta de 40 de ani si-a incheiat mesajul cerandu-le francezilor "sa se intrebe ce pot face ei pentru natiune", in fiecare zi, parafrazandu-l astfel pe presedintele american John F. Kennedy, in discursul sau inaugural.

...citeste mai departe despre "Macron spune ca anul 2018 va fi decisiv pentru UE si mizeaza pe Germania: Franta nu poate reusi fara o Europa mai puternica" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Macron mesaj Anul Nou, #Macron mesaj Europa , #Stiri International