MAE retrage personalul auxiliar de la ambasada romana de la Damasc

Joi, 22 Martie 2012, ora 20:14
1099 citiri
MAE retrage personalul auxiliar de la ambasada romana de la Damasc

Ministerul roman al Afacerilor Externe a hotarat retragerea personalului auxiliar si a membrilor de familie din cadrul ambasadei Romaniei la Damasc.

MAE reitereaza recomandarea adresata cetatenilor romani care se afla pe teritoriul sirian, sa-l paraseasca cat mai curand posibil prin mijloacele comerciale de transport inca operationale (aeriene, navale si terestre).

Bilantul deceselor din Siria, inregistrate de la inceperea revoltelor inabusite violent de guvern, in martie anul trecut, a ajuns la 8.500 de morti, potrivit activistilor pentru drepturile omului.

Ministerul de Externe a anuntat sambata ca vor fi repatriati trei cetateni romani din Siria.

La nivelul MAE au fost inregistrati 247 cetateni romani (si familiile lor), dintre care 19 la Departamentul Consular si 228 la Ambasada Romaniei la Damasc.

Cetatenii romani aflati in Siria sunt sfatuiti sa se inregistreze in Registrul Unic al Ambasadei Romaniei la Damasc pentru asistenta consulara, pentru a fi in permanenta informati in legatura cu posibilitatile de asistenta si cu evolutia situatiei din zona.

Ministerul de Externe reaminteste ca, in cadrul Departamentului Consular din MAE, functioneaza o linie telefonica speciala - +40.21.319.21.37 - la care cetatenii romani afectati de actuala situatie din Siria pot suna 24 de ore din 24, pentru solicitari de sprijin si informatii consulare. De asemenea, Departamentul Consular raspunde solicitarilor de informatii transmise prin Internet, la adresa de e-mail drco@mae.ro.

Este vorba de 6.195 de civili, 1.835 de soldati si politisti si 428 de combatanti rebeli, a anuntat Observatorul sirian pentru drepturile omului, un ONG cu sediul la Londra.

Potrivit unei estimari ONU de luna trecuta, protestele s-au soldat cu "mult peste 7.500" de decese in ultimele luni.

De asemenea, intre 100.000 si 200.000 de sirieni au fost nevoiti sa isi paraseasca locuintele din cauza luptelor, iar 25.000 s-au refugiat in tarile invecinate.

#proteste Siria, #decese Siria, #revolte Siria, #ambasada Romania Siria , #Stiri International