Mahmoud Abbas nu il primeste in vizita pe vicepresedintele american Mike Pence, din cauza pozitiei SUA privind Ierusalimul

Sambata, 09 Decembrie 2017, ora 16:28
987 citiri

Presedintele palestinian Mahmoud Abbas nu il va primi in vizita pe vicepresedintele american Mike Pence, a anuntat sambata un consilier al lui Abbas, dupa decizia presedintelui Donald Trump de a recunoaste Ierusalimul drept capitala a Israelului.

"Nu va avea loc nicio intalnire cu vicepresedintele american in Palestina", a declarat Majdi al-Khalidi, un consilier pe probleme diplomatice al presedintelui Abbas, relateaza AFP.

Vizita lui Mike Pence in Israel si in teritoriile palestiniene este prevazuta in a doua jumatate a lunii decembrie.

"Odata cu decizia lor asupra Ierusalimului, Statele Unite au incalcat toate liniile rosii", a spus consilierul presedintelui Abbas.

Presedintele Autoritatii Palestiniene, Mahmoud Abbas, lider al Fatah, nu a mentionat vizita lui Mike Pence in reactia sa, miercuri, la declaratia lui Donald Trump.

Joi, un responsabil al partidului palestinian Fatah a afirmat ca vicepresedintele american Mike Pence "nu este binevenit in Palestina", dupa decizia presedintelui Donald Trump de a recunoaste Ierusalimul drept capitala a Israelului.

Casa Alba a afirmat joi ca o eventuala anulare a intalnirii dintre Mike Pence si Mahmoud Abbas va fi "contraproductiva".

Vizita vicepresedintelui american, care se va deplasa si in Egipt, capata un caracter special dupa anuntul lui Donald Trump care a provocat furia palestinienilor si o larga condamnare internationala.

Pentru Mahmoud Abbas, Washingtonul nu mai poate juca rolul sau istoric de mediator de pace cu israelienii dupa anuntul facut de Donald Trump. "Prin aceste declaratii deplorabile, Statele Unite saboteaza deliberat toate eforturile de pace", a reactionat el miercuri.

Liderii palestinieni revendica Ierusalimul de Est, ocupat si anexat de Israel in 1967, drept capitala a statului la care aspira. Israelul proclama intregul Ierusalim, de Vest si de Est, drept capitala sa "eterna si indivizibila".

Razboiul pentru IerusalimOrganizatia pentru Eliberarea Palestinei suspenda discutiile cu SUA in procesul de pace pana la anularea deciziei despre IerusalimIn ciuda scandalului legat de Ierusalim, vicepresedintele SUA nu renunta la vizita in Palestina. Fatah ii transmite ca nu este binevenit ...citeste mai departe despre "Mahmoud Abbas nu il primeste in vizita pe vicepresedintele american Mike Pence, din cauza pozitiei SUA privind Ierusalimul" pe Ziare.com

#Abbas Pence vizita Palestina, #Trump Ierusalim capitala Israel , #Stiri International