Mai este astazi inevitabil un nou razboi mondial?

Sambata, 18 Ianuarie 2014, ora 10:06
1104 citiri
Mai este astazi inevitabil un nou razboi mondial?
Foto: Wikipedia

Ca si teoreticienii din trecut, mai sunt si acum experti in economie care, observand cum aluneca societatea pe calea crizei economice, cum criza macina avutiile nationale si bunurile oamenilor si cat de neputinciosi privesc diversi politicieni la toate acestea, dau un verdict sumbru: legea lui Malthus este mereu valabila.

Conflictele izolate care izbucnesc ici si colo, dar si temuta arma nucleara, amenintatoare nu numai pentru omenire, ci pentru planeta insasi sunt motive sa ne amintim de anul 1914, cand, acum un veac, cel dintai Razboi Mondial lasa in urma lui 20 milioane de morti si un volum incalculabil de distrugeri, schimband din temelii configuratia Europei si nu numai.

Trei imperii prabusite

S-au prabusit trei imperii care dominau continentul, noteaza Project syndicate, punctand: Germania, Austro-Ungaria si Rusia Tarista.

Pana la Primul Razboi Mondial, centrul echilibrului politico-economic al lumii fusese in Europa. Dupa razboi, s-a mutat vizibil in SUA si in ...citeste mai departe despre "Mai este astazi inevitabil un nou razboi mondial?" pe Ziare.com

#Thomas Malthus economist, #Primul Razboi Mondial, #Sarajevo atentat, #atentate teroriste , #Stiri International