Mai multe trupe SUA in Europa de Est - Polonia cere anularea Actului Fondator al relatiilor NATO-Rusia

Duminica, 14 Februarie 2016, ora 07:52
1374 citiri
Mai multe trupe SUA in Europa de Est - Polonia cere anularea Actului Fondator al relatiilor NATO-Rusia
Foto: Facebook Witold Waszczykowski

Seful diplomatiei poloneze, Witold Waszczykowski (foto), a afirmat sambata la Munchen ca Actul Fondator al relatiilor NATO-Rusia "nu mai este in vigoare", in partea sa consacrata desfasurarii de noi forte, a relatat agentia poloneza PAP, preluata de AFP.

Witold Waszczykowski a repetat si cu alte ocazii ca Polonia, guvernata din octombrie de partidul conservator Lege si Justitie (PiS), doreste anularea acestui act, pentru a putea instala baze ale Aliantei pe teritoriul sau.

Actul adoptat in 1997 afirma printre altele ca "Alianta va continua sa-si indeplineasca misiunea de aparare colectiva, precum si alte misiuni, mai degraba prin asigurarea interoperabilitatii, integrarii si capacitatii de consolidare, decat prin stationarea permanenta a unor importante forte combatante suplimentare".

"Aceasta parte a declaratiei nu mai este in vigoare", a spus ministrul polonez de externe, prezent la cea de-a 52-a editie a Conferintei Internationale de Securitate de la Munchen, in ...citeste mai departe despre "Mai multe trupe SUA in Europa de Est - Polonia cere anularea Actului Fondator al relatiilor NATO-Rusia" pe Ziare.com

#Polonia anulare act NATO Rusia, #reuniune unchen NATO, #trupe SUA Europa de Est , #Stiri International