Mai multi membri ai echipei de campanie a lui Trump au avut contacte cu spioni rusi inainte de alegeri

Miercuri, 15 Februarie 2017, ora 09:18
1137 citiri
Mai multi membri ai echipei de campanie a lui Trump au avut contacte cu spioni rusi inainte de alegeri
Foto: Ziare.com

Membri ai echipei de campanie a lui Donald Trump si alti asociati ai republicanului au avut contacte repetate cu inalti oficiali din serviciile ruse de informatii in anul de dinainte de alegerile prezidentiale americane.

Informatia a fost confirmata de patru fosti si actuali oficiali pentru New York Times, iar ancheta este inca in curs.

Agentiile americane de informatii au interceptat comunicatiile in aproximativ aceeasi perioada in care au descoperit si dovezi ca Rusia a incercat sa perturbe alegerile prezidentiale americane prin spargerea serverelor Comitetului National Democrat, au precizat trei dintre oficialii citati sub acoperirea anonimatului.

Sursele au precizat, insa, ca deocamdata nu exista dovezi privind o cooperare intre echipa lui Trump si rusi privind influentarea scrutinului.

Cu toate acestea, contactele au alarmat comunitatea de informatii, cu atat mai mult cu cat Trump il lauda pe presedintele rus Vladimir Putin. La un moment dat, in cursul verii, candidatul republican a declarat la un eveniment de campanie ca spera ca Moscova a furat e-mailurile lui Hillary Clinton si ca le va publica.

Oficialii au precizat ca printre comunicarile interceptate s-au numarat si cele ale unor asociati ai lui Trump, nu numai ale membrilor echipei de campanie.

In partea rusa, contactele au inclus atat membri ai serviciilor de informatii, cat si membri ai Guvernului.

Unul dintre consilierii care au discutat cu rusi a fost Paul Manafort, care a fost presedintele echipei de campanie a lui Trump timp de cateva luni anul trecut si care a lucrat drept consultant politic in Ucraina. Oficialii au refuzat sa identifice alti asociati ai actualului presedinte implicati.

Manafort a respins marti, intr-un interviu telefonic, acuzatiile.

Mai multi asociati ai lui Trump, inclusiv Manafort, au facut afaceri in Rusia si nu este neobisnuit ca oamenii de afaceri americani sa intre in contact cu oficiali din serviciile de informatii straine, uneori fara sa isi dea seama, in tari precum Rusia sau Ucraina, unde serviciile de spionaj sunt adanc inradacinate in societate.

Oficialii nu au precizat masura in care contactele ar fi putut fi de afaceri. De asemenea, ei nu au divulgat detalii sau continutul discutiilor telefonice, nici identitatea oficialilor rusi care au participat si nici cati dintre consilierii lui Trump au fost implicati. Nu este clar nici daca discutiile au avut ceva de-a face cu Trump in sine.

Comunicatiile interceptate fac parte dint ...citeste mai departe despre "Mai multi membri ai echipei de campanie a lui Trump au avut contacte cu spioni rusi inainte de alegeri" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#membri echipa Trump spioni rusi, #apropiati Trump spioni rusi, #apropiati Trump Rusia , #Stiri International