Mai multi oficiali britanici spun ca Rusia ar fi planuit asasinarea premierului din Muntenegru - presa

Duminica, 19 Februarie 2017, ora 10:46
1010 citiri
Mai multi oficiali britanici spun ca Rusia ar fi planuit asasinarea premierului din Muntenegru - presa
Foto: gov.me

Mai multi oficiali britanici sunt de parere ca autoritatile ruse s-au aflat in spatele unui complot ce viza asasinarea in octombrie 2016 a premierului pro-occidental al Muntenegrului, informeaza publicatia Sunday Telegraph, citata duminica de Reuters.

In noiembrie 2016, procurorul special din fosta republica iugoslava anuntase ca un grup de "nationalisti rusi" planuia sa il asasineze pe premierul Milo Djukanovici, pentru a forta venirea la putere a unui partid de opozitie.

Moscova a negat orice implicare, iar partidele de opozitie din Muntenegru au apreciat ca intregul scandal a fost fabricat si l-au acuzat pe Djukanovici ca foloseste serviciile de securitate pentru a-si spori dominatia politica.

Publicatia Sunday Telegraph citeaza mai multi oficiali britanici de rang inalt care spun ca a existat un complot de a-l asasina pe premierul din Muntenegru si ca Rusia a orchestrat totul in asa fel incat, daca ar fi dejucat, planul sa le poata fi atribuit unor nationalisti rusi.

"Vorbim despre un plan de a perturba un Guvern sau de a-l prelua, intr-un fel. Doar nu ne imaginam ca nu a existat un anumit proces menit sa obtina aprobarea pentru un asemenea demers", a declarat o sursa citata de publicatia britanica.

In articol se arata ca serviciile de informatii din Marea Britanie si SUA au obtinut dovezi ca in complot au fost implicate structuri la inalt nivel din Rusia.

Chestionat cu privire la informatiile furnizate de sursele ziarului, Ministerul britanic de Externe a spus doar ca cetateni rusi au fost implicati in complot.

"Statul Muntenegru este cel care trebuie sa deruleze o ancheta transparenta si un proces al suspectilor", a spus o purtatoare de cuvant a ministerului. ...citeste mai departe despre "Mai multi oficiali britanici spun ca Rusia ar fi planuit asasinarea premierului din Muntenegru - presa" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#asasinare premier Muntenegru Moscova, #Rusia plan asasinare premier Muntenegru , #Stiri International