Mai vrea Angela Merkel sa fie cancelarul Germaniei? Trump, cea mai mare provocare daca obtine al 4-lea mandat

Duminica, 20 Noiembrie 2016, ora 11:40
1154 citiri
Mai vrea Angela Merkel sa fie cancelarul Germaniei? Trump, cea mai mare provocare daca obtine al 4-lea mandat
Foto: Arhiva Ziare.com

Angela Merkel va anunta in sfarsit, duminica, daca va candida pentru un al patrulea mandat de cancelar al Germaniei la alegerile de anul viitor, dupa luni intregi de speculatii.

Politicianul conservator este vazut ca o forta stabilizatoare in Europa, intr-o perioada de incertitudine dupa votul pentru Brexit si dupa alegerea lui Donald Trump in functia de presedinte al Statelor Unite, relateaza Reuters.

Obama a stat 3 ore la o cina cu Merkel: Se pregateste sa ii predea stafeta de lider al lumii libere

Consilieri apropiati ai lui Merkel au declarat ca aceasta este aproape decisa sa candideze din nou, iar un parlamentar CDU a declarat saptamana aceasta pentru CNN, ca sefa Guvernului cu siguranta va incerca sa obtina un nou mandat.

Merkel si ceilalti lideri ai CDU se vor intalni duminica si luni la Berlin, pentru a pregati conferinta anuala a formatiunii, ce va avea loc in decembrie. Pe agenda de discutii vor figura, printre altele, reduceri de taxe si masuri pentru ...citeste mai departe despre "Mai vrea Angela Merkel sa fie cancelarul Germaniei? Trump, cea mai mare provocare daca obtine al 4-lea mandat" pe Ziare.com

#Merkel candideaza nou mandat, #Merkel provocari nou mandat , #Stiri International