Marea Britanie adopta o noua masura menita sa descurajeze imigratia

Miercuri, 09 Aprilie 2014, ora 15:59
1210 citiri
Marea Britanie adopta o noua masura menita sa descurajeze imigratia

Marea Britanie a anuntat marti ca isi intensifica restrictiile privind accesul imigrantilor la beneficii sociale in conditiile in care premierul David Cameron incearca sa reduca venirea muncitorilor straini in tara in perspectiva unor alegeri nationale anul viitor, transmite agentia Reuters.

Sondajele de opinie arata ca alegatorii sunt ingrijorati din cauza nivelurilor de imigratie, o tendinta reflectata inclusiv in popularitatea crescanda a formatiunii eurosceptice UK Independence Party (UKIP) ce se opune 'imigratiei cu usile deschise' si a inceput sa isi extraga sustinatori din randurile simpatizantilor conservatori ai lui Cameron.

Partidul pentru Independenta Marii Britanii (UKIP) ar urma sa se claseze pe primul sau al doilea loc in cadrul alegerilor pentru Parlamentul European programate luna viitoare, in timp ce conservatorii ar putea termina pe pozitia a treia.

Drept urmare, David Cameron a incercat sa dea dovada de fermitate pe acest subiect prin inasprirea legislatiei privind acordarea de vize pentru imigrantii din afara UE si prin restrictionarea accesului la beneficii sociale pentru cetatenii europeni.

In conformitate cu decizia anuntata marti, imigrantii din toate tarile care vor sosi pe teritoriul Marii Britanii pentru a-si gasi un loc de munca vor trebui sa astepte trei luni inainte sa poata avea acces la asistenta sociala pentru copiii lor.

Acest anunt se adauga altuia referitor la o perioada similara de asteptare de trei luni pentru a putea accesa ajutorul de somaj, introdusa in acest an la scurta vreme dupa ridicarea restrictiilor de pe piata muncii britanice pentru cetatenii romani si bulgari.

De asemenea, noii solicitanti de asistenta nu vor mai beneficia de acces automat la servicii de traducere, iar cei care nu cunosc limba engleza vor fi sanctionati daca nu isi vor imbunatati abilitatea de a vorbi in aceasta limba.

"Aceste schimbari trimit un mesaj puternic potrivit caruia sistemul nostru de asistenta sociala nu ar trebui abuzat si ii vor descuraja pe cei care cred ca pot veni in Marea Britanie in primul rand pentru acest lucru", a explicat Nicky Morgan, responsabila in cadrul Ministerului de Finante britanic.

#imigranti Marea Britanie, #acordare vize imigranti, #vize Marea Britanie , #Stiri International