Marea Britanie, afectata de o ceata toxica - peste 130 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale

Luni, 28 August 2017, ora 09:43
860 citiri
Marea Britanie, afectata de o ceata toxica - peste 130 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale
Foto: Pixabay

Coasta de est a Sussex (Marea Britanie) este afectata de o "ceata toxica" din cauza careia peste 130 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale.

Plaja Birling Gap a fost evacuata duminica, dupa ce mai multe persoane s-au plans de dificultati la respiratie, usturimi la ochi si stare de voma, in urma aparitiei unui tip de "ceata".

Reprezentantii Spitalul General al Districtului Eastbourne au anuntat ca au tratat 133 de persoane.

Politia Susex a demarat o ancheta privind "ceata chimica", a carui cauza nu este cunoscuta deocamdata.

Potrivit autoritatilor, ar fi venit dinspre mare, dar informatia nu a fost confirmata oficial. Incidente similare anterioare au implicat substante toxice luate de vant de la o unitate industriala din Franta.

Martori s-au plans ca ceata a adus cu sine un miros de clor. Kyle Crickmore, care se afla pe plaja Birling impreuna cu familia, a declarat ca aceasta s-a golit in 10 minute dupa ce oamenii au inceput sa se simta rau.

El a povestit ca "ceata a venit de nicaieri" si era "un miros puternic de clor in aer". "In mod clar era neobisnuit, tinand cont ca, inainte cu 10 minute, fusese clar si insorit", afirmat el. " (Plaja - n.red.) s-a golit in aproximativ 10 minute, ceea ce a fost uimitor, tinand cont cati oameni erau", a adaugat Crickmore.

Pompierii din East Sussex au declarat ca este "foarte putin probabil" sa fi fost vorba de clor, in timp ce politia a dat asigurari ca, desi sunt incomfortabile, efectele nu sunt grave.

Fortele de ordine le-a cerut totodata locuitorilor sa evite plajele, intr-un weekend prelungit. ...citeste mai departe despre "Marea Britanie, afectata de o ceata toxica - peste 130 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ceata toxica Marea Britanie, #ceata toxica Sussex, #ceata toxica coasta Sussex , #Stiri International