Marea Britanie anunta deja ca nu va mai participa la sedintele UE, dar promite sa nu incurce

Marti, 20 August 2019, ora 19:45
743 citiri
Marea Britanie anunta deja ca nu va mai participa la sedintele UE, dar promite sa nu incurce
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons

Marea Britanie nu va mai trimite reprezentanti la majoritatea reuniunilor la nivelul Uniunii Europene incepand de la 1 septembrie, exceptie facand cele care "privesc interesul national", in domenii precum securitatea, a anuntat marti Ministerul pentru Brexit.

Guvernul condus de Boris Johnson considera ca timpul astfel castigat va fi mai bine folosit pentru pregatirea Brexitului, prevazut sa aiba loc la 31 octombrie.

Prim-ministrul britanic va continua totusi sa participe la reuniunile Consiliului European, precizeaza comunicatul oficial.

"Multe discutii la aceste reuniuni ale UE se vor referi la Uniune dupa ce Marea Britanie va fi iesit din ea", a explicat ministerul, potrivit caruia "degrevarea reprezentantilor de aceste reuniuni le va permite sa-si concentreze mai bine talentele pe prioritatile noastre nationale imediate".

In acelasi timp, Londra da asigurari ca decizia nu vizeaza "in niciun caz sa stanjeneasca functionarea UE", precizand ca "votul britanic va fi delegat astfel incat sa nu blocheze dosarele in curs ale celorlalti 27 de membri".

"Incepand de acum, vom merge la reuniunile care conteaza cu adevarat, reducandu-ne prezenta cu mai mult de jumatate si castigand astfel sute de ore", a indicat ministrul responsabil cu Brexitul, Steve Barclay, aratand ca decizia va fi luata caz cu caz ...citeste mai departe despre "Marea Britanie anunta deja ca nu va mai participa la sedintele UE, dar promite sa nu incurce" pe Ziare.com

#masuri Brexit, #calendar Brexit , #Stiri International