Marea Britanie ar putea iesi din UE abia la finele lui 2019

Duminica, 14 August 2016, ora 14:17
969 citiri
Marea Britanie ar putea iesi din UE abia la finele lui 2019
Foto: Arhiva/Ziare.com

Ministrii britanici i-au avertizat, in discutii private, pe reprezentantii sectorului financiar din Londra ca Marea Britanie ar putea sa ramana membra a UE pana la finele anului 2019.

Aceasta ar reprezenta o intarziere de aproape un an fata de termenul limita promis initial de catre noul premier britanic Theresa May, sustin jurnalistii The Sunday Times.

Premierul Theresa May a anuntat ca intentioneaza sa invoce articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, care declanseaza procedura legala de iesire a Marii Britanii din UE, la inceputul anului viitor. De la declansarea procedurii de iesire, termenul limita pentru negocierea divortului britanic de blocul comunitar este de doi ani.

Insa, in ciuda presiunilor politice uriase de a respecta acest orar precis, executivul britanic ar putea fi fortat sa intarzie iesirea efectiva a tarii din blocul comunitar, tocmai pentru ca departamentele de comert international nu vor fi pregatite intr-un termen atat de scurt, potrivit unor surse de la ...citeste mai departe despre "Marea Britanie ar putea iesi din UE abia la finele lui 2019" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#iesire efectiva Marea Britanie UE, #intarziere invocare articol 50 UK, #Brexit amanare, #iesire Anglia UE , #Stiri International