Marea Britanie da startul la privatizari

Luni, 12 Octombrie 2009, ora 14:02
1175 citiri
Marea Britanie da startul la privatizari

Guvernul Marii Britanii va vinde active in valoare de 16 miliarde lire sterline (17,2 miliarde euro) in urmatorii doi ani pentru a permite redresarea finantelor publice, a anuntat, luni, premierul Gordon Brown, intr-un discurs tinut in fata economistilor, relateaza AFP, preluat de NewsIn.

In cadrul programului de privatizari, guvernul si-a propus sa renunte la mai multe active nefinanciare, printre care infrastructuri de transport, care ar urma sa aduca la bugetul Marii Britanii 3 miliarde lire sterline (aproape 3,2 miliarde euro).

Programul vizeaza singura linie de cale ferata de mare viteza din Marea Britanie - High Speed One, care face legatura intre tunelul pe sub Marea Manecii si Londra -, de participatia engleza de 33% in consortiul nuclear european URENCO, de casa de pariuri The Tote si de o societate specializata in acordarea de credite studentilor, a precizat Brown.

Premierul britanic a mai spus ca programul mai vizeaza si vanzarea de bunuri imobiliare si alte active detinute de colectivitatile locale.

#active, # redresare, # finante, # privatizari, # buget , #Stiri International