Marea Britanie e radicala: Nu va participa la niciun sistem comun de azil al UE

Marti, 08 Martie 2016, ora 09:27
863 citiri
Marea Britanie e radicala: Nu va participa la niciun sistem comun de azil al UE
Foto: Facebook/David Cameron

Londra nu va participa la niciun sistem comun de azil al Uniunii Europene, a avertizat luni premierul britanic David Cameron, in timp ce liderii europeni cauta o solutie la criza migratiei.

"Regatul Unit nu se va alatura niciunui proces comun de azil in Europa - noi avem o clauza solida de exceptare ca o stanca", a scris Cameron intr-o postare pe Twitter.

Anuntul premierului britanic intervine dupa aparitia unor informatii potrivit carora Bruxelles-ul ar putea propune centralizarea cererilor de azil in UE, in cadrul unei revizuiri generale a politicii sale in materie de azil, initiativa ce ar putea fi anuntata saptamana viitoare, relateaza AFP.

Ungaria a blocat transferul direct de refugiati din Turcia in UE

Liderii UE au incercat luni, in timpul unui summit extraordinar cu Turcia la Bruxelles, sa gaseasca o solutie la criza implicand peste 1,2 milioane de migranti sositi anul trecut in UE. Dar o decizie a fost amanata pentru urmatorul summit, preconizat sa aiba loc in ...citeste mai departe despre "Marea Britanie e radicala: Nu va participa la niciun sistem comun de azil al UE" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Marea Britanie UE imigranti, #Marea Britanie imigranti cote , #Stiri International