Marea Britanie nu mai e o tara crestina si ar trebui sa inceteze sa se comporte ca si cum ar fi

Luni, 07 Decembrie 2015, ora 16:17
960 citiri
Marea Britanie nu mai e o tara crestina si ar trebui sa inceteze sa se comporte ca si cum ar fi
Foto: Pexels/Unsplash

O cercetare ampla realizata in Marea Britanie, care a vrut sa afle ce loc ocupa religia in societatea moderna, in regat, a ajuns la concluzia ca locuitorii sai nu mai sunt in majoritate crestini.

Prin urmare, viata publica in regat ar trebui "decrestinizata in mod sistematic", afirma liderii mai multor religii care sunt reprezentate in Marea Britanie, conform The Telegraph.

Insa ministrii britanici nu sunt deloc incantati de aceasta idee, iar de aici pana la o discutie publica in contradictoriu nu a fost decat un pas. Subiectul este amplu dezbatut in prezent in Camera Lorzilor, dar si in presa.

In raport se arata ca scolile care au la baza religia nu fac decat sa divida din punct de vedere social. O astfel de triere nu ar trebui sa mai existe, se arata in raport. Pana si orele de religie, in scoala, ar trebui sa se ...citeste mai departe despre "Marea Britanie nu mai e o tara crestina si ar trebui sa inceteze sa se comporte ca si cum ar fi" pe Ziare.com

#religie majoritara Marea Britanie, #islamisti Marea Britanie, #religii Marea Britanie, #ore religie scoala , #Stiri International