Marea Britanie refuza sa condamne deciziile lui Trump privind refugiatii

Sambata, 28 Ianuarie 2017, ora 23:00
5912 citiri

Premierul britanic Theresa May a refuzat sa condamne ordinul presedintelui Donald Trump privind suspendarea primirii refugiatilor, declarand ca Washingtonul este responsabil pentru propria politica privind refugiatii.

"Statele Unite sunt responsabile pentru politica Statelor Unite privind refugiatii. Regatul Unit este responabil pentru politica Regatului Unit privind refugiatii", a declarat May sambata la o conferinta de presa sustinuta in Ankara, dupa ce i s-a cerut in repetate randuri sa isi exprime opinia cu privire la ordinul executiv semnat vineri de Trump, relateaza AFP.

Alti lideri europeni au criticat masurile lui Trump: Reactii din intreaga lume dupa ordinul lui Trump: Ati uitat de Zidul Berlinului

May a vizitat sambata Turcia, unde s-a intalnit cu presedintele Recep Tayyip Erdogan si cu premierul Binali Yildirim.

Vineri, prim-ministrul britanic a efectuat prima sa vizita la Casa Alba dupa instalarea lui Donald Trump, in vederea consolidarii relatiilor dintre SUA si Marea Britanie.

In aceeasi zi, noul presedinte american a semnat un ordin prin care suspenda primirea refugiatilor in SUA, precum si blocarea accesului cetatenilor din Iran, Irak, Libia, Somalia, Sudan, Siria si Yemen, indiferent daca au sau nu viza de rezidenta in Statele Unite.

Citeste mai mult: Trump interzice intrarea in SUA a refugiatilor, dar si a cetatenilor din sapte tari musulmane UPDATE - Reactii de ingrijorare din toata lumea ...citeste mai departe despre "Marea Britanie refuza sa condamne deciziile lui Trump privind refugiatii" pe Ziare.com

#Theresa May Donald Trump refugiati, #Donald Trump ordin refugiati , #Stiri International