Marea Britanie va anunta pana in decembrie ce factura e dispusa sa plateasca pentru iesirea din UE

Duminica, 19 Noiembrie 2017, ora 13:59
914 citiri
Marea Britanie va anunta pana in decembrie ce factura e dispusa sa plateasca pentru iesirea din UE
Foto: captura video

Marea Britanie isi va inainta propunerile pentru rezolvarea obligatiilor sale financiare fata de Uniunea Europeana pana la Consiliul European din decembrie, a declarat duminica ministrul de finante Philip Hammond, potrivit Reuters.

Liderii UE i-au transmis vineri premierului britanic Theresa May ca mai este mult de munca pentru a debloca negocierile privind Brexit-ul, blocul comunitar reamintind de termenul limita, stabilit pentru inceputul lui decembrie, pana la care sefa guvernului de la Londra trebuie sa faca propuneri privind factura iesirii din UE.

"Vom inainte propunerile noastre Uniunii Europene la timp pentru Consiliu", a spus Hammond la postul de televiziune BBC.

Vineri, Theresa May s-a intalnit cu liderii europeni cu ocazia unui summit al UE pe teme sociale la Goteborg, in Suedia, in incercarea de a debloca discutiile privind suma pe care ar trebui sa o plateasca Marea Britanie la iesirea din blocul comunitar, care ar trebui sa se produca peste 16 luni.

Ea a semnalat din nou ca va spori oferta initiala, estimata la 20 de miliarde de euro, aproximativ o treime din cat solicita Bruxellesul.

In acelasi interviu pentru BBC, Philip Hammond a mai declarat ca guvernul britanic se afla intr-un moment de cotitura, dupa un an dificil, Londra fiind aproape de punctul in care poate reduce datoria publica.

"Cred ca ne aflam intr-un fel de punct de cotitura. Am avut un an dificil", a spus Hammond, adaugand ca Marea Britanie este acum "pe punctul de a face progrese semnificative" in negocierile privind Brexit-ul si ca inflatia ar urma sa scada, dupa o crestere rapida. ...citeste mai departe despre "Marea Britanie va anunta pana in decembrie ce factura e dispusa sa plateasca pentru iesirea din UE" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bani Marea Britanie iesire UE , #Stiri International