Marea discordie

Miercuri, 23 Decembrie 2015, ora 06:57
939 citiri
Marea discordie

Anul 2015 marcheaza cel mai dificil moment din istoria Uniunii. La necazurile euroariei se adauga un climat intern tensionat mult de valul de refugiati/migranti.

Cu luni in urma, cancelarul Angela Merkel invoca valori morale si ratiuni umanitare deschizand portile larg refugiatilor; alte voci considerau acest val o oportunitate pentru o Europa ce imbatraneste. Acum domina reactii ce acuza ritmul destabilizator de venire a refugiatilor. Insasi Germania a facut un volte face si cauta limitarea imigratiei.

Cat de exploziva a devenit situatia reiese din declaratia ministrului de Externe german ca, daca nu pot fi protejate granitele externe, UE se va destrama. O afirmatie anterioara similara a avut si presedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Pledoarii ce leaga repartizarea refugiatilor cu accesul la fonduri europene arata incordarea extrema in relatiile dintre state. Analogia facuta de premierul olandez (a carui tara va prelua presedentia UE in ianuarie 2016) cu imperiul... citeste mai departe despre "Marea discordie" pe Ziare.com

#invazie imigranti Europa, #imigranti Uniunea Europeana, #refugiati Uniunea Europeana , #Stiri International