Marile provocari pentru politica externa a Rusiei in 2015

Sambata, 10 Ianuarie 2015, ora 18:00
1794 citiri
Marile provocari pentru politica externa a Rusiei in 2015
Foto: Russia Direct

Rusia se va confrunta cu cinci provocari importante in ce priveste politica externa, in anul 2015, ce vor privi SUA, China, Europa, criza economica si Statul Islamic.

Exista astfel cinci factori elementari care vor avea un impact asupra politicii externe ruse in urmatoarele aproape 12 luni, scrie Ivan Tsvetkov, pentru Russia Direct, site de analiza ce urmareste relatiile Moscovei cu celelalte state, in special cu America, lansat in colaborare cu Foreign Policy Group.

Dupa un an 2014 zbuciumat, este de asteptat ca anul 2015 sa ofere un minim de ragaz si o calmare a tensiunilor. Nu exista niciun dubiu ca Rusia, Ucraina si multe alte tari care au trecut prin conflicte etnice si religioase, recesiune economica, epidemii si dezastre naturale vor avea aspiratii in acest sens. Cu toate acestea, in randul expertilor in politica externa domina pesimismul.

Ce aduce 2015 pentru Rusia lui Putin: Nimic bun

Sursa citata subliniaza ca se spera ca atmosfera negativa a anului 2014 sa nu ...citeste mai departe despre "Marile provocari pentru politica externa a Rusiei in 2015" pe Ziare.com

#provocari politica externa Rusia, #politica externa Rusia 2015, #Rusia politica externa SUA, #Rusia politica externa China, #Rusia criza economica, #Rusia Statul Islamic , #Stiri International