Mario Draghi: BCE face tot posibilul pentru mentinerea Greciei in zona euro

Luni, 15 Iunie 2015, ora 22:40
1120 citiri
Mario Draghi: BCE face tot posibilul pentru mentinerea Greciei in zona euro
Foto: centralbanking.com

Banca Centrala Europeana face tot posibilul pentru mentinerea Greciei in zona euro, afirma presedintele institutiei, Mario Draghi, precizand ca Eurogrupul are "toate instrumentele necesare" pentru a face fata unei eventuale intrari a statului grec in incapacitate de plati.

"In privinta posibilitatii intrarii Greciei in incapacitate de plati, avem toate instrumentele necesare pentru a gestiona situatia cat mai bine, chiar daca am intra in ape neexplorate. In acest moment nu pot fi facute previziuni pe termen lung", a declarat Mario Draghi intr-un interviu acordat cotidianului italian Il Sole 24 Ore.

"Ar fi ideal un acord rapid cu Grecia, dar mingea se afla in terenul Guvernului de la Atena. BCE face tot posibilul pentru facilitarea unui acord. Nu este doar in interesul Greciei, ci si al zonei euro sa ramanem impreuna", a spus Draghi.

Negocierile de la Bruxelles privind soarta Greciei au esuat din nou

Uniunea Europeana trebuie sa se pregateasca pentru declansarea "starii de ...citeste mai departe despre "Mario Draghi: BCE face tot posibilul pentru mentinerea Greciei in zona euro" pe Ziare.com

#Mario Draghi Grecia, #Mario Draghi Grexit, #negocieri Grecia , #Stiri International